Licht Donker

عيد الاضحى

الاثنين 10 ذو الحجة 1445
باقي 55 ليلة
-

Offerfeest

Ma 17 Jun 2024
Over 55 Nachtjes

Offerfeest - عيد الاضحى

Het Offerfeest en het Suikerfeest zijn de twee belangrijkste feestdagen in de Islam. Het Offerfeest, ook wel het Slachtfeest of het Grote Feest, valt op de 10e dag van de Hadj-maand (Dhul-Hidja), na voltooiing van de hadj. Dit is 70 dagen na het einde van de Ramadan.

Het Offerfeest wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die bereid was zijn zoon te offeren in opdracht van God. Profeet Ibrahim had gedroomd dat hij zijn zoon moest opofferen. Toen hij zijn zoon ter ere van God wilde opofferen, klonk de stem van God en stuurde vervolgens een engel naar profeet Ibrahim met een ram die de plaats van de zoon mocht innemen. De Koran stelt dit verhaal in Soerat Assaffaat (37:102) (zie hieronder).

Het offerfeest wordt gevierd onder familie, kennissen en vrienden. Iedereen kleedt zich netjes en zo mogelijk in nieuwe kleren. Het feest herinnert een moslim er aan dat hij bereid dient te zijn om indien mogelijk alles op te offeren voor God, zoals Ibrahim zijn zoon wilde opofferen. Op de dag van het Offerfeest wordt doorgaans een schaap of lam geslacht. Het vlees wordt verdeeld onder armen, buren en familieleden. Om een overschot aan vlees te voorkomen, kunnen meerdere mensen samen een dier slachten.

- -

....meer Feesten....

6:21 20:53
Dinsdag 23 April 2024

Gebedstijden أوقات الصلاة

info@hissa.nl
-
[times-istRdam]