Licht Donker

رمضان

السبت 01 رمضان 1446
باقي 312 ليلة
-

Ramadan

Za 01 Mar 2025
Over 312 Nachtjes

Ramadan - رمضان

Ramadan is één van de vijf zuilen van de islam. Ramadan valt elk jaar in de negende maand van de islamitische maankalender. Ramadan wordt gezien als een vorm van zuivering, gehoorzaamheid aan God, ontwikkeling van zelfdiscipline, medeleven met de armen en voelen hoe het is om honger te hebben. Het is een gelegenheid om het besef voor goed doen verder te onwikkelen en het goede te doen voor God en goed te zijn voor de medemens. Daarom wordt bijvoorbeeld aan het einde van de maand een fitra (gift) aan de armen gegeven. Het vasten van de maand Ramadan is een plicht voor iedere moslim, zoals de Koran stelt in Soerat Al-Baqara (2:183) (zie hieronder).

Vasten

Het vasten is voorgeschreven voor volwassen moslims. Ramadan is bedoeld om er beter van te worden en daarom kunnen zieken en degene die reizen het vasten uitstellen en ook zijn minderjarigen vrijgesteld van het vasten, zoals de Koran stelt in Soerat Al-Baqara, (2:185) (zie hieronder).

Tijden voor het vasten

Ramadan is de maand waarin wordt gevast tussen fajr (dageraad), en maghrib (zonsondergang). Gedurende de maand Ramadan wordt overdags gevast en is het savonds toegestaan om te eten, te drinken en geslachtsgemeenschap te hebben, zoals de Koran stelt in Soerat Al-Baqara (2:187) .

- - -

....meer Feesten....

6:21 20:53
Dinsdag 23 April 2024

Gebedstijden أوقات الصلاة

info@hissa.nl
-
[times-istRdam]